Kontaktlinser

Vi tilpasser linser til de aller fleste og vi gir oss ikke før vi har prøvd alt ! Fungerer ikke den ene typen linser, prøver vi den neste. Utgangspunktet er at alle skal kunne bruke kontaktlinser.

Dagslinser er myke linser som brukes enten daglig eller sporadisk, og som kastes etter engangsbruk. Dette gjør dem både lettvinte og hygieniske. Dagslinser slipper igjennom nok oksygen (“puster” tilstrekkelig) til at hornhinnen ikke irriteres. Det finnes mange ulike dagslinser som er tilpasset den enkeltes behov, enten det er mer fuktige linser eller progressive. Dagslinser utelukker problemer med belegg og en slipper rensing av linsene. Disse linsene kan ikke soves med.

Månedslinser er myke linser som tas ut daglig og rengjøres slik at de er klar til bruk dagen etter. Utskiftningsintervall varierer fra 14 dager til en måned, men det finnes også linser som kan brukes lenger. Månedslinser kommer i mange forskjellige materialer og fabrikkanter, noe som gjør at vi kan hjelpe deg med å finne rett linse til ditt øye. Månedslinser slipper gjennom mer oksygen enn dagslinsene og kan derfor brukes lenger (flere dager), enten det er progressive, rene avstandslinser eller korrigering av skjeve hornhinner. Disse linsene krever rensing.

Flerstyrke/Progressive er linser for deg som trenger ulike styrker til lese og avstandssynet ditt, men ikke ønsker å bruke briller fast. En annen mulighet er også monovision, som er å bruke en avstandsslinse på det ene øyet og en leselinse på det andre. Vi har lang erfaring med tilpassing av progressive linser,og vil veilede deg til den beste løsningen for deg. Det finnes flere ulike flerstyrke/progressive linser, og de fleste av disse linsene er månedslinser. Disse linsene krever rensing.

Døgnlinser er myke linser som brukes opptil en måned og som kan soves med. Det finnes flere ulike varianter av disse linsene, både ren avstand, flerstyrke/progressive eller monovision. Disse linsene slipper igjennom mer oksygen enn månedslinser og vil dermed ikke irritere hornhinnen. Vi anbefaler ikke at linsene blir brukt en måned i strekk, men at linsen tas ut minimum en gang i uken. BLserie