Linser

Vi tilpasser linser til de aller fleste og vi gir oss ikke før vi har prøvd alt!
Fungerer ikke den ene typen linser, prøver vi den neste. Utgangspunktet er at alle skal kunne bruke kontaktlinser.

Linser

Dagslinser er myke kontaktlinser som brukes enten daglig eller sporadisk, og som kastes etter engangsbruk. Dette gjør dem både lettvinte og hygieniske. Dagslinser slipper igjennom nok oksygen (“puster” tilstrekkelig) til at hornhinnen ikke irriteres. Det finnes mange ulike dagslinser som er tilpasset den enkeltes behov, enten det er fuktigere linser, høyere oksygengjennomstrømming, korrigering av skjeve hornhinner eller progressivitet. Dagslinser utelukker problemer med belegg og en slipper rensing av linsene. Disse linsene skal ikke soves med.

MiSight er en dagslinse med hensikt i å kunne bremse utviklingen av nærsynthet på barn. Kontaktlinsen er bygget opp med sentersone for å gi godt syn på avstand, og behandlingssone som slører det perifere synet. Dette gjør at det ikke sendes like mange signaler som trigger vekst av øyeeplet, og som dermed kan bremse utviklingen av nærsynthet. Disse linsene skal ikke soves med.

Månedslinser er myke linser som tas ut daglig og rengjøres slik at de er klar til bruk dagen etter. Utskiftningsintervall varierer fra 14 dager til en måned, men det finnes også linser som kan brukes lenger. Månedslinser kommer i mange forskjellige materialer og fabrikkanter, noe som gjør at vi kan hjelpe deg med å finne rett linse til ditt øye, enten det er progressive, rene avstandslinser eller korrigering av skjeve hornhinner. Linsene krever rensing. Disse linsene skal ikke soves med.

Flerstyrke/Progressive er linser for deg som trenger ulik styrke til avstand og nært, men ikke ønsker å bruke briller. Monovison er også en løsning som kan benyttes for å korrigere synet på ulike avstander. Vi har lang erfaring med tilpassing av progressive linser,og vil veilede deg til den beste løsningen for deg. Det finnes progressive dag- og månedslinser.

Døgnlinser er myke linser som brukes opptil en måned og som kan soves med. Det finnes ulike varianter av disse linsene, både ren avstand, korrigering av skjeve honhinner eller progressive. Disse linsene slipper igjennom tilstrekkelig mengde med oksygen til hornhinnene, selv med lukket øyelokk. Linsene bør tas ut en gang i uken for rengjøring.

Spesiallinser

Spesialkontaktlinser RGP (rigid gas parmeable) er formstabile kontaktlinser som var de første kontaktlinsene som kom på markedet, men er i dag lite brukt til fordel for myke dags- og månedslinser. De kan likevel være problemløsere i tilfeller med myopikontroll, høy astigmatisme (skjeve hornhinner) og øyesykdommer som f.eks keratokonus.

Skleral, semi- og mini-skleral GP er en større formstabil kontaktlinse som dekker over et større område av hornhinnen, ut mot sklera. Disse linsene benyttes i tilfeller med store uregelmessigheter på hornhinnene, etter en cornea transplantasjon eller ved ekstremt tørre øyne.

Ortho-K (nattlinser) er formstabile kontaktlinser med en spesiell egenskap, de former hornhinnen mens du sover slik at du kan se klart neste dag uten bruk av briller eller kontaktlinser. Vi tilbyr nattlinser fra Enseyes til de som ønsker en hverdag uten briller og linser. Det fungerer på de fleste nærsynte med korreksjon opptil -4,50D og med skjeve hornhinner opptil -2,50D. Nattlinser kan brukes av barn ned til 10 års alder, og tilpasses kun på friske øyne. De er fordelaktige for personer som sliter med tørre øyne med vanlig bruk av kontaktlinser eller for de som driver med idrett der briller/kontaktlinser ikke kan benyttes.

Ortho-K kan også brukes som myopikontroll. Flere studier viser at det kan være mulig å bremse utviklingen av nærsynthet på barn ved bruk av Ortho-K linser.

Snakk med oss om linser

For mer informasjon om de ulike kontaktlinse vi tilbyr og hva som kan fungere best for deg, ta kontakt med en av våre kontaktlinsespesialister.

Snakk med oss!

Sjekk synet hos oss

Vi tar din øyehelse på alvor.
Velkommen til en trygg synsundersøkelse.